Συχνές ερωτήσεις για το χορό

Πιέστε το πλήκτρο της ερώτησης σχετικά με το χορό και λάβετε την απάντηση για το Rumba

Ρωτήσατε για τον χορό

H Rumba ανήκει στην κατηγορία των Latin χορών. Είναι χορός, ο οποίος χορεύεται ζευγαρωτά. Αλλιώς λέγεται και χορός της αγάπης. Είναι αισθησιακή χάρις στην έντονη κίνηση των γοφών, του ερωτισμού και τις έντασης που εκπέμπει.

H Rumba ανήκει στην κατηγορία των Latin χορών. Είναι χορός, ο οποίος χορεύεται ζευγαρωτά. Αλλιώς λέγεται και χορός της αγάπης. Είναι αισθησιακή χάρις στην έντονη κίνηση των γοφών, του ερωτισμού και τις έντασης που εκπέμπει.

Οι γνωστές μπαλάντες, είναι γραμμένες σε μουσική Rumba. Έτσι, εκτός από τις ξένες μουσικές Rumba (Beautiful Maria of my Soul, Istabile, Mi Sei Venuto a cercare tu, Qiuero pecar en ti κλπ...), υπάρχουν και πολλά ελληνικά μουσικά κομμάτια, γραμμένα σε μουσική Rumba. Κάποια από αυτά είναι: Δεν πειράζει, του Οδυσσέα Τσάκαλου, Ας εκτεθώ, του Γιώργου Λιανού, Μάτια μου, της Αλέξια, Στους πέντε ανέμους, Κορκολής, Το κύμα, Melisses και πολλά άλλα.

Οι αρχάριοι είναι προτιμότερο να εξασκούνται σε μουσική με αρκετά αργό ρυθμό, ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν ευκολότερα τα βήματα που διδάσκονται καθαρά και χωρίς βιασύνη, για την καλύτερη αφομοίωση της ύλης.

Δημοφιλείς ταινίες, που περιέχουν Rumba είναι: το Shall we dance, Strictly Ballroom και Dance with me, με το τραγούδι Eres todo en mi, της Ana Gabriel.

Το βασικό βήμα της Rumba για την ντάμα είναι:
 1. Ξεκινάμε με τα πόδια μαζί. Μεταφέρουμε το βάρος στο αριστερό πόδι.
 2. Κάνουμε ένα βήμα πίσω με το δεξί πόδι.
 3. Κάνουμε ένα βήμα πλάι με το αριστερό πόδι.
 4. Το δεξί πόδι κλείνει δίπλα στο αριστερό. Μεταφέρουμε το βάρος στο δεξί πόδι.
 5. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι.
 6. Κάνουμε ένα βήμα πλάι με το δεξί πόδι.
 7. Το αριστερό πόδι κλείνει δίπλα στο δεξί.
 8. Μεταφέρομε το βάρος στο αριστερό πόδι.
Το βασικό βήμα της Rumba για τον καβαλιέρο είναι:
 1. Ξεκινάμε με τα πόδια μαζί. Μεταφέρουμε το βάρος στο αριστερό πόδι.
 2. Κάνουμε ένα βήμα μπροστέ με το αριστερό πόδι.
 3. Κάνουμε ένα βήμα πλάι με το δεξί πόδι.
 4. Το αριστερό πόδι κλείνει δίπλα στο δεξί. Μεταφέρουμε το βάρος στο αριστερό πόδι.
 5. Κάνουμε ένα βήμα πίσω με το δεξί πόδι.
 6. Κάνουμε ένα βήμα πλάι με το αριστερό πόδι.
 7. Το δξί πόδι κλείνει δίπλα στο αριστερό.
 8. Μεταφέρομε το βάρος στο δεξί πόδι.

Η Rumba χορεύεται στα 4/4 της μουσικής. Σε κάθε μέτρο τονίζεται ιδιαίτερα ο δεύτερος και ο τέταρτος χτύπος. Χορευτικά, μετράμε αργά-γρήγορα-γρήγορα.

Rumba δεν είναι τόσο αργός χορός, όσο φαίνεται. Ξεχωρίζει για τις αντιθέσεις που δημιουργεί. Στη πραγματικότητα, όλο το σώμα του χορευτή βρίσκεται σε εγρήγορση και κάποιες κινήσεις γίνονται με μεγάλη ταχύτητα. Είναι ένας χορός που χρειάζεται πολύ ενέργεια, δυναμισμό, και έμφαση σε κάθε κίνηση.

Η Rumba είναι ρομαντικός χορός. Είναι ο χορός της αγάπης. Είναι γεμάτη ερωτισμό, αισθησιασμό και ένταση, χαρακτηριστικά που την κάνουν να καθηλώνει το κοινό. Αν το ζευγάρι επιθυμεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους με μια χορογραφία γάμου που θα μείνει σε όλους αξέχαστη εκείνη η μέρα, τότε η Rumba είναι η τέλεια επιλογή!

H Rumba ανήκει στην κατηγορία των Latin ballroom χορών. Αυτοί (μαζί με την Rumba) είναι: το Cha-Cha, το Mambo, η Samba, το Rock'n'Roll, στην κατηγορία των Latin American style ballroom χορών, και: το Cha Cha, η Samba, το jive και το Paso Doble, στην κατηγορία των Latin International style ballroom χορών. Από τους παραπάνω χορούς η Rumba μοιάζει ιδιαίτερα με το Cha cha, λόγω της κοφτής κίνησης και το χαρακτηριστικό τέντωμα των γονάτων.

latin

dances
Latin Χοροίσε εξωτικούς ρυθμούς

Λάτιν χοροί

Οι Λάτιν χοροί αναφέρονται σε μια πληθώρα χορών που όλοι κατάγονται από την Λατινική Αμερική. Χορεύονται σε ζευγάρια και ανάγονται και οι ίδιοι στην κατηγορία των Κοινωνικών Χορών. Έχουν πιο γρήγορο και ζωηρό ρυθμό, σε αντίθεση με τους Ευρωπαϊκούς, και δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην έκφραση μέσα από τον ρυθμό.
Γνωρίστε κι εσείς:

 • Rumba – Ο «χορός της αγάπης»
 • Mambo – Ο «χορός των επιδείξεων»
 • Cha Cha Cha – Ο «χορός του φλερτ»
 • Samba – Ο «χορός του κεφιού, του καρναβαλιού και της σαμπάνιας»
 • Rock ‘n’ roll – Ο «χορός των πάρτυ»
 • Jive – Ένας «ξέφρενος χορός»
 • Paso Doble – Ο «χορός των ταυρομαχιών»
 • Bolero - O «άγνωστος χορός της αγάπης»


latin-dances-kathgorieslatin-dance-couple-passion-moment
Λάτιν χοροίστην κοινωνική μορφή τους.
Κατηγορίες ΧορώνΧοροί Ap'ollon Τον κόσμο


Επιλέξτε ανάμεσα από 10+ κατηγορίες χορών και από 50+ δημοφιλέστερους χορούς του κόσμου και επισκεφτείτε τις σχολές μας. Μέσα σε ένα ολιγόλεπτο μάθημα θα γνωρίστε το χορό και θα μπορείτε να χορέψετε με άνεση και αυτοπεποίθηση. Όσο εσείς θα χορεύετε, επιτρέψτε μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να χορεύετε με λάμψη και να εντυπωσιάζετε κάθε φορά που ανεβαίνετε στην χορευτική πίστα η στη χορογραφία του γάμου σας!
Εξερευνήστε τώρα την ιστοσελίδα μας και βρείτε τους αγαπημένους σας χορούς.
Δείτε τις κατηγορίες χορών