Συχνές ερωτήσεις για η χορό

Πιέστε η πλήκτρο ης ερώησης σχετικά με η χορό και λάβετε απάνηση για τη Milonga

Ρωτήσατε για τον χορό

Η Milonga δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Θεωρείται πρόδρομος του Αργεντίνικου Τανγκό, διότι συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία του και αποτέλεσε τη βάση του.

Η Milonga, όπως και οι υπόλοιποι χοροί, έχει δικό ης βημαηλόγιο, η οποίο ανεβαίνει σε βαθμό δυσκολίας ανάλογα με η επίπεδο. Το κάθε είδος από τα τέσσερα βασικά είδη ης Αργεντίνικου τανγκό ποτελείται από τρία επίπεδα. Το κάθε στάδιο εμπεριέχει περίπου δέκα βηματισμούς.

Κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια Milonga είναι: Flor de Monserrat, Anibal Troilo, La Negrita Candombé, El Lloron, Milonga de los fortines, losreyes del fox, El látigo, La Mulateada.

Σημαντικοί καλλιτέχνες της Milonga υπήρξαν οι: Roberto Firpo, Angel D'Agostino, Pedro Laurenz, Villoldo, Francisco Canaro, Rodolfo Biagi, Juan d'Arienzo, Edgardo Donato, Gabino Ezeiza, Aníbal Troilo, Lucio Demare, Domingo Federico, Angel Vargas, Mariano Mores, Alfredo Zitarrosa, Francisco Lomuto, Ástor Piazzolla and Carlos Di Sarli.

Η Milonga δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Μουένος Άιρες της Αργεντινής από τους gauchos, ένα είδος Αργεντινών καουμπόι. Ξεκίνησε ως λαϊκό τραγούδι, το οποίο το τραγουδούσαν σόλο. Στην εξέλιξη του είδους συνέβαλαν πολύ και οι payadores, τραγουδιστές, οι οποίοι φημίζονταν για την ευρηματικότητα των στίχων τους και την ικανότητα του αυτοσχεδιασμού. Η δημιουργία των βηματισμών της Milonga βασίστηκε στον ρυθμο εκείνης της μουσικής, δηλαδή στα 2/4. Αυτό που χαρακτηρίζει την Milonga είναι τα ''Traspies'', διπλά χρονικά βήματα χωρίς παύσεις.

Όπως σε όλους τους χορούς, οι οποίοι χορεύονται ζευγαρωτά, έτσι και στη Milonga, ο καβαλιέρος είναι εκείνος που διευθύνει την ντάμα με το σώμα του και με το κράτημα (κλειστή ή πιο ανοιχτή αγκαλιά). Με αυτόν τον τρόπο την καθοδηγεί προς διαφορες κατευθύνσεις και επιλέγει τους βηματισμούς και τις φιγούρες που θα κάνουν.

Η Milonga χορεύεται στα 2/4 της μουσικής. Είναι γρήγορος και ζωηρός χορός. Οι χορευτές αποφεύγουν τις παύσεις. Έτσι εισήχθησαν διπλά χρονικά βήματα, τα οποία τα ονομάζουμε ''Traspies''.

Η Milonga, ως είδος χορού, προηγείται του Τανγκό και θεωρείται πρόδρομός του. Έτσι, υπάγεται στην κατηγορία των τεσσάρων βασικών ειδών Argentine tango, μαζί με το Tango salon, τo Tango Nuevo και το Tango Vals. Ο όρος είναι ισπανικός και προσδιορίζει αυτό το είδος μουσικής, αφροαμερικάνικης προέλευσης, και τον χορού που τη συνοδεύει.

Το χρονικό διάσημα που θα χρειαστεί κάποιος, για να διδαχθεί Milonga εξαρτάται από το αν έχει ξανα κάνει ποτέ χορό, την ικανόητά του να αντιλαμάνεται κινήσεις και βηματισμούς, ωστέ να μπορεί να ηςς αφομοιώσει ται να τα εφαρμόσει, το επίπεδο που επιθυμεί να φτάσει και την συχνόητα των μαθημάτων του.

Η Μιλόνγκα ανήκει στους προοδευτικούς χορούς, οι οποίοι χορεύονται σε γραμμή χορού. Γραμμή χορού ονομάζουμε τον νοητό κύκλο, τον οποίο σχηματίζουν τα ζευγάρια στην πίστα χορεύοντας, κατευθυνόμενα από αριστερά προς δεξιά.

Η Μιλόνγκα είναι γρήγορος χορός, αφού, μάλιστα, χορεύεται στα 2/4 της μουσικής. Είναι πολύ ζωηρός και χαριτωμένος χορός. Γενικότερα, οι παύσεις αποφεύγονται και εισάγονται διπλά χρονικά βήματα, τα οποία ονομάζουμε ''Traspies''.

Argentine

Tango
Argentine Tangoμε άρωμα Buenos Aires

Αργεντινίκο Tango

Ένας χορός… Μια ολόκληρη ιστορία και ένας τρόπος ζωής!

Ο Λαϊκός χορός της Αργεντινής που αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγο στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβίδεο.

Ιστορικά για πρώτη φορά καταγράφηκε το 1880 και παρά το πέρασμα των χρόνων η ουσία του παραμένει ακόμα, μια: Ένας χορός σε μια αγκαλιά!
Έχει χαρακτηριστεί, και όχι άδικα, ως ο πιο «ερωτικός» χορός καθώς πρώτα η προσοχή εστιάζεται στον χορευτικό παρτενέρ και έπειτα στην ποστούρα.

Γνωρίστε τους χορούς που απαρτίζουν το Αργεντίνικο Τάνγκο:
  • Salon – Ο «χορός του πάθους»
  • Milonga – Ένας «ζωηρός και παιχνιδιάρικος» χορός
  • Tango Vals – Ένας «παραμυθένιος και ερωτικός» χορός
  • Nuevo – Ένα μοντέρνο Αργεντίνικο Τάνγκο
  • Escenario – Ένα Χορογραφημένο Αργεντίνικο Τάνγκο


argentine-tango-apollon-dance-studio-logoargentine-tango-dance-couple-social-formal
Το αργεντίνικο..σε όλες τις αποχρώσεις του.
Κατηγορίες ΧορώνΧοροί Ap'ollon Τον κόσμο


Επιλέξτε ανάμεσα από 10+ κατηγορίες χορών και από 50+ δημοφιλέστερους χορούς του κόσμου και επισκεφτείτε τις σχολές μας. Μέσα σε ένα ολιγόλεπτο μάθημα θα γνωρίστε το χορό και θα μπορείτε να χορέψετε με άνεση και αυτοπεποίθηση. Όσο εσείς θα χορεύετε, επιτρέψτε μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να χορεύετε με λάμψη και να εντυπωσιάζετε κάθε φορά που ανεβαίνετε στην χορευτική πίστα η στη χορογραφία του γάμου σας!
Εξερευνήστε τώρα την ιστοσελίδα μας και βρείτε τους αγαπημένους σας χορούς.
Δείτε τις κατηγορίες χορών