Η δύναμη


του χορού

eyexia-xoros-Dance-Studio-club-apollon-dancing_people
The powerof dance

Εξέλιξη μέσα απο το χορό

Η εξέλιξη του ανθρώπου βασίζεται στην ποσότητα άντλησης πληροφοριών και στον τρόπο που τις επεξεργάζεται... Για τον καθένα αυτό είναι διαφορετικό και βασίζεται κυρίως στον τρόπο που έχει συνηθίσει να λειτουργεί σωματικά και κυρίως εγκεφαλικά... Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν πως η παιδαγωγική και μορφωτική δύναμη του χορού είναι μεγάλη!


armonia-eyexia-harmony-dance-studio-xoros-club-girl

Η επίδραση του χορού στον οργανισμό

Ο οργανισμός μας διαθέτει συγκεκριμένο τρόπο μεταφοράς δεδομένων ανάμεσα στα όργανα. Τα ερεθίσματα που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον, δημιουργούν αντιδράσεις μέσα μας. Όσο καλύτερη είναι η κυκλοφορία του αίματος, τόσο πιο γρήγορα μεταφέρονται, αλλά και τόσο πιο σωστά τελείται η λειτουργία των οργάνων... Με τον χορό διεγείρονται τα εγκεφαλικά κύτταρα, διότι πρόκειται για μία ήπια άσκηση που αρκεί να αυξήσει το κυκλοφορικό μας τόσο ώστε να τραφούν και να δεχθούν τα νέα δεδομένα πιο εύκολα!


Πώς να αποκτήσω ευεξία μέσα από το χορό;

Η δύναμη του χορού στην ψυχολογία

Υπάρχει όμως και το ψυχολογικό κομμάτι που παίζει σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά! Η εκτόνωση που προσφέρει ο χορός είναι η βάση για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ψυχική κατάσταση, έτσι ώστε να αποδεχθεί κάποιος τις πληροφορίες που λαμβάνει με περισσότερο δεκτική διάθεση!


Ο χορός ως μηχανισμός αυτοβελτίωσης

Ο χορός απαιτεί την αυτοκυριαρχία και την πειθαρχία ψυχής και σώματος. Δεν υπάρχει πιο ευχάριστος τρόπος να αναπτύξει ένας άνθρωπος αυτές τις δύο αρετές! Πέρα από τις ιστορικές γνώσεις που παίρνουμε για τους χορούς που μαθαίνουμε και για την κουλτούρα κάποιου πολιτισμού, βάζουμε τον εαυτό μας στην θέση άλλων ανθρώπων που βίωσαν συναισθήματα και καταστάσεις άγνωστες για εμάς... Έτσι, μέσα από την τεχνική ενός βήματος, μπορούμε να γίνουμε πιο έξυπνοι και να επεκτείνουμε την αντίληψή μας!


Αυτογνωσία μέσω χορού

Μας βοηθάει πρώτα πρώτα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να δοκιμάσουμε τα όριά μας, καταφέρνοντας να αντιληφθούμε τις δυνατότητες που έχουμε και πόσο πιο μακρυά μπορούμε να φτάσουμε. Το “γνώθις εαυτόν” έχει ως αποτέλεσμα την ανοιχτή σκέψη και κρίση ως προς το περιβάλλον μας, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε να βλέπουμε τις καταστάσεις από διαφορετικές οπτικές κάθε φορά! Ακριβώς όπως κι έναν βηματισμό! Ακριβώς όπως το μοναδικό στυλ του κάθε χορευτή! Αυτό γιατί η ένταση και η ενέργειά μας στον χορό μεταβάλλονται ανάλογα με αυτό που εκφράζουμε και σιγά σιγά δίνουμε και κάτι παραπάνω! Η ώθηση που χρειαζόμαστε έτσι ώστε να “δικαιολογήσουμε” την αντίδραση του διπλανού μας... Να μοιραστούμε τον εαυτό μας... Διδασκόμαστε τον σεβασμό και την αναγκαιότητα της συνεργασίας!!!


Η επίδραση του χορού στα παιδιά

Πόσο μάλλον, όταν αυτό ξεκινά από μικρή ηλικία! Τα παιδιά είναι γνωστό πως απορροφούν τη γνώση πιο εύκολα... Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα! Η διδασκαλία του χορού μπορεί να είναι γραμμένη σε βιβλία, όμως δεν είναι δυνατό να μεταφερθεί η τέχνη του μέσα από αυτά...


Η διδασκαλία του χορού

Η διδασκαλία του έχει θεωρία, όμως δεν διαβάζεται, αλλά βιώνεται με όλες τις αισθήσεις! Η μόρφωση μέσα από τον χορό αγγίζει πολιτισμικά τους ανθρώπους. Αγγίζει την ψυχή... Τους βοηθάει να αναπτύξουν αρετές και ικανότητες που είναι τα μέσα για την μεγέθυνση της ευφυΐας τους... Τους κάνει καλύτερους φίλους, συγκάτοικους, συντρόφους! Είναι η δύναμη της γνώσης για την ίδια τη ζωή!


Τα μαθήματα χορού

Κάθε μαθήμα χορού μα προσφέρει την αίσθηση αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας, ελεγχού, ολοκλήρωσης, καθώςκαι το συναίσθημα της ασφάλειας, της γνώσης και της αρμονίας. Οι σχολές μας σας προσφέρουν ένα δωρεάν μάθημα χορού για βιώσετε και να λάβετε όλα τα οφέλη και την δύναμη που προσφέρει ο χορός.


Τα Νέα των σχολών χορού Apollon